Ik geloof dat het onderzoeken van de persoonlijke ervaringen in de maatschappij essentieel is om iets als een samenleving te behouden. Via mijn werk over bijvoorbeeld zelfontdekking door cultuur, zusterschap en jeugdherinneringen onderzoek ik de spanning tussen het individu en het collectief. Met mijn werk wil ik het publiek bewust laten worden over ervaringen die hoogst individueel kunnen aanvoelen, maar toch grotendeels overeenkomen met de ervaringen van anderen.
Als jong meisje liep ik samen met mijn familie over de heide van Uden en door de weilanden van Frankrijk. We leerden koeien melken, ze op stal zetten, insecten herkennen en bloemen benoemen. Door er met mijn familie op uit te gaan leerde ik de omgeving te bekijken met een pure blik. Deze pure blik ontspruit aan de visie die ik als kind op de wereld had. Ik ervoer de wereld als een groot avontuur waarin ik herinneringen wilde verzamelen en bij mij houden. Zo verzamelde ik fossielen, botten, bloemen, schaaldieren en insecten om deze aan het einde van de dag met mijn familie te bestuderen.
In mijn werk gebruik ik beelden en mixed media om idee├źn over identiteit, familie en sociaal-culturele relaties te onderzoeken. Deze onderwerpen onderzoek ik via fotografie, eigen archiefbeelden, zelfgeschreven teksten, textiel en verf. Ik zoek ook naar fysieke vormen uit het fotografisch beeld die ik integreer in het werk. Zo verzamel ik fysieke objecten die ik vond tijdens het maken ven een beeld of die te maken hebben met de herinnering die door een beeld wordt geactiveerd. Met textiel, objecten, archiefbeelden en tekst wil ik verschillende herinneringsperspectieven samenbrengen.
Via persoonlijke betrokkenheid, door nauw samen te werken met anderen, leer ik mijn onderwerpen van binnen en van buiten kennen. Ik streef ernaar om de blik van de toeschouwer te combineren met de wereld van mijn onderwerp, in de hoop dat mijn werk soortgelijke herinneringen oproept in de toeschouwer.